selectie        woningen        groepswoningen        publieke gebouwen        kantoren

nieuwbouw meergezinswoning met 3 eenheden


Dit hoekperceel in het centrum van Beveren laat de opdrachtgever toe om een eigentijdse meer-gezinswoning met drie wooneenheden op te richten. De oude bestaande woning wordt afgebroken en maakt plaats voor een volledige nieuwbouw. De appartementen worden op een logische en economische manier boven elkaar gestapeld. Het ontwerp besteedt de nodige aandacht aan de aspecten van licht, ruimte en privacy van de woningen.

De gelijkvloerse verdieping omvat een ruim appartement met drie slaapkamers. De leefruimte is op de achterliggende tuinzone gericht.

Op de eerste verdieping bevindt zich een appartement met twee slaapkamers. Het appartement op de tweede verdieping telt ook twee slaapkamers, maar werd uitgewerkt als een duplex appartement.

Het gebouw wordt door zijn materiaalkeuze goed geïntegreerd in de bestaande omgeving. Het exterieur vormt een harmonieus, bijna monolitisch volume doordat de gevel en het dak in hetzelfde kleurenpalet worden uitgevoerd. Het volume oogt dynamisch door het toevoegen van inkepingen die tevens het volume afbouwen op de straathoek. Een lichte knik verlevendigt de grote vrije zijgevel.


status - realisatie 2016

¬ nieuws        ¬ projecten        ¬ bureau        ¬ contact